ИНТЕРВЮ С ДОКТОР ХЕНРИКЕ НОЙХОФ

experteninterview-59276

Как замърсяването на въздуха се отразява на процеса на стареене на кожата?

Нашата кожа е в директен и постоянен контакт с околната среда и е най-голямата част от нас, която е изложена непрекъснато на вредните съставки във въздуха и водата. Затова околните влияния могат имат сериозен ефект върху нашата кожа. Преждевременно стареене, увреждане на кожата, дехидратация и хиперпигментация често се резултат именно от този тип влияния. Изследванията показаха, че замърсяването на въздуха може да ускори процеса на стареене на кожата с до 10 процента.

Какво означава “Anti-Pollution” и откога стана толкова важно за козметиката?

Продуктите против замърсявания ни защитават от вредните влияния като фините прахови частици от автомобилите и изгорелите газове от индустрията, цигарения дим и свободните радикали. Здравата кожа обикновено има добри защитни механизми. Но, ако е изложена на вредните влияния, които се увеличават в метрополните региони, кожата ни се нуждае от подкрепата на продукти против замърсявания. Те са сравнително нови за европейския пазар, но са изключително търсени и необходими.

Може ли процеса на стареене на кожата да бъде забавен с употребата на козметични продукти?

Всеки човек е обект на естествено стареене. Този процес може да се ускори от външни фактори. Причини за това могат да са нездравословна диета, алкохол, стрес, прекомерно излагане на слънце, свободните радикали, замърсения въздух и др. Доказано е, че козметичните продукти оказват влияние върху тези процеси, забавят ги и се борят с преждевременното стареене.

Как действа серията Hydro Effect?

Нашата нова серия Hydro Effect се основава на следните принципи “защита, борба и свобода”. Измиващият балсам и маската освобождават нашата кожата от замърсяванията, докато дневния крем  забавя процеса на стареене, причинено от вредните външни влияния, като замърсения въздух (прахови частици, изгорели газове). В допълнение към това, серумът осигурява допълнителна доза хидратация и защита от негативните външни влияния.