НОВИЯТ ЗЕЛЕН ЛИФТИНГ КОМПЛЕКС

green-lift-complex-ec236

Новоразработеният ЗЕЛЕН ЛИФТИНГ КОМПЛЕКС се състои от три компонента: екстракт от клетъчна култура на еделвайс, съдържащ високоефективна леонтоподна киселина, транспортираща съставка – дипалмитоил хидроксипролин и лецитин, основен компонент на клетъчната мембрана.

Leontopodium alpinum, по-известен като еделвайс, се е превърнал в символ на планинската флора поради характерния си външен вид и е наричан още „Кралицата на планините.“ Цветето във форма на звезда е особено интересно за грижата против стареене: lavera използва екстракт от растителна култура (екстракт от еделвайс клетъчна култура), който съдържа висока концентрация на активната съставка леонтоподна киселина. Това намалява активността на разграждащите колаген ензими и се характеризира със своя стягащ ефект на кожата – истински чудо-еликсир срещу отпуснатата кожа.

Дипалмитоил хидроксипролин подсилва производството на колаген, като помага за въвеждане на аминокиселината хидроксипролин, която е от съществено значение за синтеза на колаген, в клетките. Физиологичните изследвания на кожата показват, че използването на дипалмитоил хидроксипролин значително намалява дълбочината на бръчките и подобрява стягането на кожата.

Лецитинът е основен компонент на клетъчната мембрана и важен за бариерната функция на кожата. Възстановява липидния слой, подобрява еластичността и предпазва кожата от изсушаване след измиване.

Други активни съставки в серията с лифтинг ефект

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на съединителната тъкан, укрепва колагена и еластиновите влакна, и засилва тези структурни протеини. Само един грам хиалуронова киселина може да свърже до 6 литра вода, създавайки водни депа. Специалното при lavera е, че се използват три различни естествени молекули хиалуронова киселина. Те имат различни размери и по този начин оптимално хидратират в различните слоеве на кожата и я подхранват в дълбочина отвътре.

Маслото от каранджа се извлича от дървото караджа, „индийски бук“. Маслото има хидратиращи и лечебни свойства, подобрява еластичността и естествено противодейства на стареенето на кожата. Освен това абсорбира UV лъчите и има естествен слънцедащитен фактор.