Prunus Amyglaus Dulcis

био масло екстракт от бадем лавера

Био масло от бадем

Био бадем – звезда с много таланти

Бадемът е не само суперзвездата на веганската кухня и здравословна закуска, но разкрива и своето благотворно действие в много продукти грижа за кожата на натурална козметика lavera. Светло жълтото масло от бадем се получава чрез леко студено пресоване и е богато на висококачествени хранителни вещества и витамини. Бадемовото масло има сладък аромат на ядка, защитава и се грижи за кожата и косата. То се понася особено добре и е идеално за чувствителна кожа.

Състав/INCI: Prunus Amyglaus Dulcis Oil (масло от бадем), Prunus Amyglaus Dulcis Extract (екстракт от бадем)

Типични райони за отглеждане: Азия, Северна Африка, Средиземноморие, Израел, Калифорния

Талант:  Козметична храна за нежна и мека кожа

Почитан повече от 3000 години

Бадемът ни връща назад към изумително дългата си история, защото е познат в Европа от няколко хиляди години. В Гърция бадемът е бил отглеждан още през V в. и носи името „гръцки орех“. Бадемовите дървета се култивират главно в средиземноморието, западна и централна Азия. Бадемовото дърво вероятно идва от Китай и Близкия изток. Расте най-добре в умерени, топли зони, но издържа и на студ (до -20 градуса). Дървесното или храстовидно растение принадлежи към семейството на розите.

От ядка до масло

След като бадемовите ядки са събрани, те се преработват в масло, като се използва леко студено пресоване, наред с други неща.

По време на студено пресоване се запазват ценните съставки като витамини В, минерали, мастни киселини, токофероли и стероли.

Поради изключителната си комбинация от хранителни вещества, бадемовото масло е едно от най-ценните масла грижа за кожата. Неслучайно разкрасяващият ефект на висококачественото масло е познат от дълго време. Богатото и интензивно подхранващо то се абсорбира бързо и лесно и е особено подходящо за суха кожа. Облекчава раздразнениетоо, стимулира кръвообращението и хидратира.