Hibiscus Sabdariffa Flower Extract

hibiscusБио хибискус – сила за вашата красота от екзотичен цвят

Тук природата е създала нещо прекрасно: Алоха на естествената красота! Сатенените червено-розови красиви цветове на хибискуса ни карат да мечтаем за далечни южни морета и екзотични плажове. Дори и в натуралната козметика, прелестта на юга щедро ни омайва със своя чар.

 

INCI: Hibiscus Sabdariffa Flower Extract

Типични райони за отглеждане: Египет, Мексико, Тайланд и Китай

Талант: Изравнява тена на кожата

 

Екзотично цвети с ярки цветове

Хибискусът принадлежи на фамилията на слеза (бот. Malvaceae)  и произхожа от тропичните зони. По света са познати над 150 вида хибискус, които често се отглеждат като декоративни растения. Среща се в Египет, Мексико, Тайланд и Китай.

Цветовете на хибискуса – красиви и от вътре

Поради високата концентрация на витамин С, цветовете на хибискуса са отдавна познат природен лек при настинка, кашлица и бронхит. Lavera контролирано отглежда и извлича био растителен екстракт от цветовете на хибискус.

Натурално изсветляване за равномерен естествен тен

Екстрактът от био хибискус съдържа до 30% лимонена, ябълчена и хибискусова киселини, които при редовно приложение изравняват тена, имат изсветляващо действие, съответно коригират пигментни дефекти или петна от стареене. В съчетание с бяла черница и краставица, пигментните петна могат да бъдат намалени по естествен начин.

Хибискусът – партньор на натуралната грижата

Знаете ли, че растителната киселина на хибискуса действа на кожата като ексфолиант, тъй като нежно премахва мъртвите клетки с помощта на плодовите киселини и така стимулира деленето на клетките – това изравнява тена на кожата и го прави естествен и свеж. Киселините имат и изчистващо действие: премахват себума, излишното омазняване, остатъците грим, имат противовъзпалително действие и успокояват раздраненията. Чистата кожа е красива във всяка възраст!

Естествен помощник в борбата срещу кожните несъвършенства, породени от възрастта – натуралният екстракт от хибискус, в съчетание с други ефективни натурални съставки, ограничава действието на ензимите, които разрушават така важния за кожата колаген и съответно запазва еластичността й.

 

БИО ХИБИСКУС В НАШИТЕ ПРОДУКТИ

lavera грижа за лицето с био екстракт от хибискус е във внимателно балансирана комбинация от активни съставки, които поддържат еластичността на кожата и в същото време я подхранват.  Нежният екстракт от био хибискус осигурява приятен флорален аромат в измиващите продукти за тяло и ви кара да забравите поне за кратко ежедневния стрес.