Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract

корен джинджифилБио джинджифил – пикантен корен-чудо

В родината си джинджифилът се използва като подправка и като билка в продължение на стотици години.  Свежата цитрусова острота и до днессе разпознава в къхнята на Източна Азия. Джинджифилът вече е част  и от нашето ежедневие и кухня. В чая, месото, зеленчуково къри или захаросано лакомство ползваме го по много различни начини! Комбиниран с още био съставки, екстрактът от био джинджифил се използва в продуктите грижа за тялото, за да осигури свежест и ободряващ ефект – като естествен будилник за кожата!

Състав/INCI: Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract

Типични райони за отглеждане: Индия, Малайзия, Китай, други тропични райони

Талант:  Освежава и охлажда кожата

Тропически корен обикаля света

Джинджифилът принадлежи към семейството на джинджифила и се отглежда главно в тропически и субтропични региони като Индия, Малайзия и Китай. Ботаническото име на джинджифила е „Zingiber officinale“. Многогодишно растение, което може да достигне височина до един метър. Добрите неща в живота често са скрити и това е случаят с джинджифила, защото като корен, расте под земята. Като медицинско растение с биоактивни съставки, то се смята за изключително важно в родната си Индия и Китай вече повече от 5000 години. Древните римляни и гърци също харесвали този тропически корен чудо. Популярността му нараства толкова много, че през 13 -ти век в Англия се разглежда като скъп луксозен предмет, който е особено желан от аристокрацията. През този период се появява и известният чай от джинджифил.

Естествено обезболяващо

Коренът от джинджифил е естествен чудотворец: той съдържа много етерични масла, както и пикантното вещество – гингерол. В традиционната медицина коренът е бил използван като лек при стомашно-чревни проблеми, като гадене и повръщане, както и симптоми на настинка. Джинджифилът има противовъзпалителен, антивирусен и стимулиращ ефект върху кръвоносната система.

Ободряваща свежест за кожата

Благодарение на ценното си съдържание, органичните екстракти от джинджифил могат да имат стимулиращ и антисептичен ефект върху кожата и да стимулират кръвообращението.

Био джинджифил в нашите продукти

В света на продуктите за грижа за тялото lavera, екстрактите от био джинджифил предлагат на кожата максимално освежаване и витализиране.

4021457630004_BODY_WASH_ACTIVE_TOUCH_1280x720