Glycerine

растителен глицеринРастителен глицерин – eстествена хидратация със силата на растенията

Глицеринът отдавна е извоювал място в козметичната индустрия като популярна активна съставка с хидратиращо действие. От любов към природата ние залагаме на растителния глицерин. Благодарение на добрата си съвместимост с кожата и високата си ефективност, този универсален продукт е неразделна част от множество продукти на lavera

Състав/INCI: глицерин

Талант:  Хидратира и защитава кожата

Незаменима суровина

Нашият растителен глицерин се получава от висококачествени растителни масла, обикновено от рапица. В допълнение към ценния си ефект на грижа, безцветната течност е важен фактор за консистенция в много продукти на lavera. Ще ви кажем какво прави тази суровина толкова незаменима в (натуралната) козметика.

Силата на растенията за красива

Знаехте ли че? Глицеринът се намира в хидролипидния слой на кожата. Като част от естествената система за задържане на влагата в кожата, известна още като “Естествен хидратиращ фактор (NMF)”, той помага на кожата ви да задържа важната влага. Предпазва кожната бариера от изсушаване или дразнения.

Нашият растителен глицерин може да обогати кожата ви с ценна влага. В допълнение, глицеринът, като част от нашите специални формули за грижа е добре дозиран и може да допринесе за подобряване на еластичността на кожата ви. Той се среща във всички естествени мазнини и мастни масла като естер на мастна киселина (т.нар. триглицерид).

Растителен глицерин в нашите продукти

В нашата натурална декоративна козметика растителният глицерин хидратира кожата. Но може да направи и повече: в комбинация с други съставки, може да помогне за фиксиране на грима ви и да удължи неговата издръжливост. Осигурява естествен и свеж вид на коректора, фон дьо тена и пудрата