Дентална грижа

csm_Zahnpflege_Banner_Tuben_740x600px_ENG_f9189605c6Нежна дентална грижа за цялото семейство

Колкото по-рано, толкова по-добре: правилната стоматологична грижа от най-ранна възраст е предпоставка за здрави зъби дори и в напреднала възраст. Когато се появят първите зъбки, трябва да започнете да ги почиствате внимателно, докато устната хигиена се превърне в нормална част от детското ежедневие.   .

Защо да не го направим семеен ритуал?

Превърнете денталната грижа в семеен ритуал. Децата учат най-лесно чрез подражание.  Покажете им как го правите вие или техните по-големи братя и сестри. По този начин  те ще научат по забавен начин, че денталната грижа е част от ежедневието. Малко зрънце колкото грахче е необходимото количество паста, от което децата се нуждаят, за да измият зъбите си.

ВВВ метод

Най-лесният начин децата да се научат да мият правилно зъбите си е  „ДВВ метода“. Чрез него децата учат внимателно стъпка по стъпка: първо мият повърхността, с която дъвчат, след това външната част и накрая всеки зъб индивидуално отвътре.

Стъпка 1: върховете: първата стъпка е да измият с четката горната част на зъбите като я движат отвътре навън. Започват от дясната страна, първо долните и след това горните зъби. Действието се повтаря от лявата стран – първо отдолу и после отгоре.

Стъпка 2: външна част: като рисуват кръгове с четката децата почиства предната част на зъбите, като започва отново от дясно и я движи отзад напред. Повтаря се действието от лявата страна. След това е време да стиснат зъбките и да се усмихнат.  По този начин предните зъби също могат да бъдат почистени с малки кръгови движения.

Стъпка 3: вътрешната част: за да измият вътрешната част на зъбите, нека започнат със задните.  Ето го и правилото: от червено към бяло т.е. от венците към зъбите.