За Lavera

Lavera – „истината”Produktion_37b5807e62

lavera /от ланитнското „la vera”, което означава “истината”/ е 100% натурална козметика. Основана от Томас Хаазе, визионер, който превърна своя живота в мисия. От ранното си детство той страда от невродермит и още в младежките си години започва да търси алтернативни решения и създава първите продукти за своята силно чувствителна кожа. През1987 той основава компанията Laverana и представя марката  lavera на пазара.

 

lavera създаването – Една истинска история

Мисия натурална козметика – вече над 25 годиниTH

Началото

Позволете ми накратко да обясня защо създадох натуралната козметика lavera и защо е толкова специална. Историята на laverana е и историята на моя живот. От двегодишен страдам от невродермит. Тогава това заболяване на кожата не беше добре познато. Обикновените козметични и медицински кремове не можеха да ми помогнат. Ето защо, още в младежките си години започнах да се интересувам от алтернативните възможности за грижа за кожата. Естествено развитие на тези мои интереси беше, че по-късно заедно с приятели отворихме един от първите магазини за био храни в Германия. Подобно на много други, ние искахме да имаме здравословен начин на живот. И разбира се бяхме (и днес още сме!) мотивирани да се предпазим от химикалите, пестицидите и големите индустрии.  Тогава започнах сам да отглеждам растения и да разработвам натурални формули за козметика, която да може да помогне на моята кожа.

Първият продукт

Създадох го през лятото на 1975 – първият ми балсам за устни-стик премина успешно моя личен „стрес-тест” – защити хиперчувствителната ми кожа по време на лятната ваканция в Дания. Никога няма да забравя неговата формула от ланолин, пчелен восък и зехтин.

Създаването на lavera

През 1987 след повече от 10 година проучвания и козметични разработки в малък регион близо до Хановер основах Laverana GmbH & Co. KG. Днес във фирмата работят близо 240 служители, който произвеждат  истинска натурална козметика в нашите сгради в покрайнините на планините Deister.

lavera – “истината”

Името на натуралната козметика, която познавате под името lavera е внимателно избрано, заради значението си на латински –  lavera означава “истината”. Красив превод на едно послание, което е едновременно наша философия и наша отговорност. Когато е възможно ние използваме растителни суровини от сертифицирани био култури. Нашите продукти са 100% без изкуствени аромати, оцветители и консерванти. Разбира се, ние гарантираме кожната поносимост чрез тестване върху кожата на доброволци под наблюдението на дерматолози и алерголози.

Отличията, който сме получили през годините доказват, че в нашите продукти успешно сме съчетли напълно натурални съставки с  иновативни модерни идеи.

Поздрави от Вайнигстен (Германия)

Томас Хаазе & екипът на lavera

 

НАТУРАЛНИ ПРИНЦИПИ

ЕФЕКТИВНОСТ

Изследванията и развитието са на първо място в дневния ред на Lavera. Опитваме нови възможности като използването на растителни липозоми или хиалуронови киселини за измерими и видими резултати и дори разработихме нов био растителен флуид, както и първата в света 100%  минерална UV защита. Проучванията ни отиват още по-далеч, както показват нашите постоянни продуктови иновации. Защото ние сме щастливи само когато осигуряваме най доброто: най-добрите съставки, най-добрата поносимост на чувствителната кожа и разбира се най-добрата ефективност.

ПОНОСИМОСТ

Не е нужно да споменаваме, че когато Томас Хаазе е разработвал новите продукти, е отдавал особено значение на поносимостта. Ето защо Lavera е особено нежна към кожата, включва продукти специално за чувствителна кожа  и е 100 % дерматологично тествана. Със стартирането на сериите без аромат Neutral и Baby &Kinder Neutral, плюс натуралната слънцезащитна серия, Lavera беше сред първите производители на натурална козметика, които включват пълна гама продукти, специално създадени да отговорят на нуждите на изключително чувствителната кожа при възрастни, деца и бебета.

НАТУРАЛЕН ПРОИЗХОД

Ние включваме колкото е възможно повече растителни съставки от сертифицирани био култури, за да използваме тяхното действие и да постигнем гарантирано качество в нашите продукти и опаковки. Дори ароматите, създавани от известни и наши парфюмери, са 100% натурални. Това е внимателен процес на високо технологично ниво. Без химически консерванти и аромати. Lavera използва мултифункционалността на  натуралните съставки, разработва специални производствени процеси и е в постоянно търсене на по-добра оптимизация.

 

Lavera е олицетворение на пионерски дух и иновация.