Слънцезащита с lavera

Радвайте се на слънцето, естествено защитени

UV_Protection_Schutzschirm_und_Produkte_IB

Слънцезащитните продукти lavera осигуряват 100% минерална защита от вредните UV лъчи и затова е изключително подходяща за малки деца, хора склонни към алергии и за всички, които избягват химичните UV филтри.

100% натурална, минерална слънцезащите, 100% без синтетични UV филтри, 100% NATRUE сертифицирана

Гаранция от lavera за минералните слънцезащитни продукти

Минералната слънцезащитна козметика lavera покрива изискванията за сертифицирана, контролирана натурална козметика. Така покриват следните критерии:

  • 100% сертифицирана натурална козметика с био растителни съставки, екстракти и био масла
  • 100% разработена и произведена от един устойчив екологично чист район в Германия
  • 100% без синтетични консерванти, парабени и химични UV филтри
  • 100% без силикони, восъци и минерални масла

Със слънцезащитен фактор 20, до 95% от вредните UVB лъчи са отблъснати, без подтискане на жизнените функции като имунната система или естествения синтез на особено важния витамин D. Това се отнася не само за възрастните, но и за бебета и децата.

 csm_Sun_Produkte_IB_04a2e1960d

Sun sensitiv – натурална минерална сигурна защита от слънце

Още през 1990г, lavera създава натурална слънцезащитна серия на основата на минерали и е една от първите минерални серии на пазара. От тогава марката се превърна в дългогодишен експерт в минералната слънцезащита с ефективни продукти с нежни формули. Натуралната минерална слънцезащита от lavera е сертифицирана под строгите директиви на немската козметична, хигиенна, парюмериина и детергентна асоциация (IKW) и Европейската Комисия, а също покрива и критериите по NATRUE – за безопасна защита на кожата. Серията е подходяща за малки деца, хора с алергии и за тези, които не искат да използват химически слънезащитни продукти.

 

Как действа минералната слънцезащита?

Минералните и химичните слънцезащитни филтри действат по-различен начин. Химичните филтри се сврързват с липидните клeтки на кожата и превръщат слънчевата светлина в топлинна енергия, която се разсейва по кожата.

csm_Lichtsschutz_6f6106479eНатуралните минерали (като титаниев диоксид или цинков оксид) образуват слой върху кожата, който отразява вредните UV лъчи както огледалото отразява светлината. Натуралната слънцезащита действа мигновено, от момента на нанасяне, и не е хормонално-активна. Слънцезащитната козметика lavera осигурява ефективна защита и грижа. Нежните формули са подходящи и за хора с чувствителна кожа, които искат да се радват на слънцето.

Експертите отнасят 100% минералните слънцезащитни филтри, разработени от lavera, към физичната защита.  Нашето око вижда натуралните минерали, т.е. пигментите в емулсията, благодарение на отразяващата се светлина като бял блясък, така кожата изглежда по-бяла и матова.

 

 Слънцезащитен фактор

Слънцезащитния фактор (SPF) показва степента на защита от вредните UVB лъчи. Всеки продукт е означен със своя SPF номер, заедно със съответната степен на защита. Според препоръките на Европейската комисия с SPF 15, 93% от UVB лъчението е отблъснато, а продукт със слънцезащитен фактор 30 отблъсква 97% от вредните UVB лъчи. Дори слънцезащитни продукти с много висока степен на защита не осигуряват пълна защита от UV лъчите. **

 

UV лъчение

Умереното излагане на слънце е полезно. Въпреки позитивния ефект то има и обратна страна: голяма част от увреждането на кожата и нейното преждевременно състаряване се дължи на слънчевите UVA и UVB лъчи. Затова правилната защита е от особено значение.

 

UVA лъчи

Дългите вълни UVA лъчи (320 до 400 нанометра) проникват доста по-дълбоко в кожата и могат да предизвикат мутации в клетките на кожата. Следствието е преждевременно стареене на кожата. В допълнение UVA лъчи подсилват увреждащия ефект на UVB лъчите и увеличават риска от изгаряне и рак на кожата.

UVB лъчи

Средните UVB лъчи (290 до 320 нанометри) проникват в горни слой на кожата, епидермиса, и увреждат клетките. Те тонират кожата и са виновник за нейното изгаряне.