Aloe barbadensis leaf juice

био алое вера

Био алое вера

Био алое вера – с много природни таланти

Оцелява при екстремни условия, с пустинна красота, богато на активни съставки – едва ли друга съставка осигурява на кожата ви толкова много витамини и хранителни вещества, колкото популярното пустинно растение. От хилядолетия то е популярно лечебно растение в много култури по света! В натуралната козметика lavera, алое вера се използва като основен хидратант в много различни продукти за грижа още от самото начало.

Състав/INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice

Типични райони за отглеждане: САЩ, Централна и Южна Америка, Испания и Австралия

Талант:  Хидратира и освежава

Мистерията алое вера – разкрасяващо растение с история

Истинска мистерия е това толкова популярно и обичано растение – алое вера в натуралната козметика. Още древните египтяни вярвяли в лечебните действия на „растението на безсмъртието“: Нефертити и Клеопатра знаели за неговата разкрасяваща сила, разбира се! В древен Рим сокът от алое вера е бил използван за заздравяване на рани от (военни) наранявания, а Христофор Колумб е взел растението при пътуванията си в Америка, където дори е почитана като свещено растение от маите. Използваме тази естествена сила в многобройни натурални козметични продукти lavera!

Алое вера – известен като пустинна лилия

Красотата на алое вера идва отвътре. По-скоро непривлекателният, остър вид на растението прилича повече на кактус, но ботанически той принадлежи към семейството на лилиите и затова носи красивото име “пустинна лилия”. Листата, дълги до 50 см, са назъбени по краищата. Растението има оранжево-жълти цветове, при което съцветието може да достигне височина до един метър. Алое вера се отглежда в САЩ, Централна и Южна Америка, Испания и Австралия.

Алое вера е истински оцеляляващ в сухите райони, тъй като е много здраво и задържа вода в своите дебели листа, доставя жизненоважната течност дълго време – дори в продължение на месеци. Самотен боец: самодостатъчното растение може лесно да произвежда собствени хранителни вещества дори при екстремни условия. Листата се свиват след дълъг сух период, но се изправят отново след дъжд – това е възможно с помощта на гела от алое вера вътре в листата. Алое вера лекува дори малки рани по листата благодарение на своя гел: запечатва „раните“ като мазилка и по този начин подпомага процеса на зарастване. Природата може да бъде толкова завладяваща …

Растението съхранява многобройни ценни хранителни вещества в месестите си листа. Съдържа безкраен списък съставки: полизахариди, ензими и ферменти, несъществени аминокиселини, незаменими аминокиселини, антиоксиданти, минерали, микроелементи и витамини лежат в съня в листата на алое вера. Затова е толкова популярно в нашата натурална козметика.

Гелът от алое вера оздравяващо и противовъзпалително действие.