Bambusa arundinacea stem extract

био бамбук

Био бамбук

Био бамбук – не само за панди

Разкрасяващо растение с дългогодишна традиция: В традиционната китайска медицина екстрактът от бамбук е сред най-ценните естествени съставки за здрава кожа, познато от векове.

Състав/INCI: Bambusa Arundinacea Leaf Extract – екстракт от листата на бамбук

Типични райони за отглеждане: Азия, Америка, Африка и Австралия

Талант:  Укрепва косата и кожата

Био бамкук

Произход:

Бамбукът се използва в традиционната китайска медицина от векове, тъй като съдържа силиций – компонент на костите, кожата и съединителната тъкан.

Беритбата на бамбукови листа е подобна на брането на чай: общото е, че листата се берат на ръка, но за разлика от чая се берат само 2 или 3-годишни стъбла или по-точно се режат. След това най-старите стебла се отстраняват, за да се направи място за следващото поколение.

Ефект:

Бамбуковите влакна са без мирис, без цвят и са вид въглехидрати. Те правят емулсиите лесни за нанасяне и оставят кожата кадифено мека на допир.

В допълнение, бамбукът съдържа много здравословни вещества като фруктоза, протеини, ценни аминокиселини, плодови киселини (етандиоена киселина), минерали (включително калий, калций, желязо, фосфор и силиций) и витамини (витамини В1 и В2, витамин С, каротеноиди ), като назоваваме само няколко.

Бамбукът е много полезна съставка в грижата за косата, тъй като здравата коса се нуждае от здрав скалп. Силицийът в бамбука, наричан още силициева киселина, ускорява растежа на косата и укрепва косъма.