Butyrospermum parkii (масло от ший)

organic shea butterБио масло от ший – женско злато

Маслото от ший се превърна в незаменима част от козметиката: ценното масло се използва и по много различни начини в натурална козметика lavera. То е истинска “герой” за сухата кожа.

Състав/INCI: Butyrospermum parkii butter

Типични райони за отглеждане: Централна Африка

Талант:  Защитен щит за вашата кожа

Разкрасяващ герой

Какво е толкова специално в това маслото: разтопява се при телесната температура и образува защитен щит върху кожата. С добра поносимост.

Традиционно култивиране

Ядките на дървото ший, известно още като дървото ши или вителария, все още се събират в традиционния регион на отглеждане в Централна Африка, южно от Сахара. 15-метровите дървета, подобни на европейския дъб, се считат за свещени в африканските страни и не могат да бъдат отсечени или наранени по никакъв начин.

„Масленото дърво“ може да живее до 300 години и достига оптималната си раждаемост на плодове едва след 25 години. В съответствие с местните традиции, отглеждането, прибирането и производството на истинското масло от ший се извършва само от жени.

Ползи за красотата

Маслото от ший се използва в козметиката заради неговите многостранни и особено интензивни свойства. Съдържа голямо количество неосапуняващи се съставки като олеинова киселина, която не се разтваря, когато влезе в контакт с вода и възстановява загубените липиди.

Маслото от ший образува защитен слой върху кожата и предотвратява загубата на влага. Изключително подходящ за грижа за суха кожа.

Био масло от ши в нашите продукти