Calendula Officinalis Flower Extract

невен

Био невен – познато лечебно растение за красива кожа

Невенът е позната и ценен за универсалното си приложение от много дълго време. В Централна Европа се култивира от векове като лечебно растение. Ярко жълтият невен, днес се използва като естествен лек за кожни възпаления и лошо заздравяващи рани. Затова натурална козметика lavera го поставя на първо място в списъка на любимите ни натурални растителни съставки.

Състав/INCI: Calendula Officinalis Flower Extract

Типични райони за отглеждане: Европа и Южна Америка

Талант:  Естествена защита за кожата

Невенът в саксия е с древна история

Още през Средновековието това местно лечебно растение се споменава в писмена форма като средство за лечение на лошо заздравяващи рани и язви.

Ярки летни цветове

Познатата ни билка с яркожълти или оранжеви цветове може да достигне до 60 см височина и да цъфти от май до октомври, въпреки че основното му време за прибиране на реколтата е през лятото, когато концентрацията на активни съставки в цветовете е в своя пик.

Ценните екстракти от невен, използвани в някои продукти на lavera се получават чрез нежен процес на извличане.

Heart of yellow flowers, Marigolds (Calendula officinalis), cutout, Germany

Истински  VIP в народната медицина

Заздравяващият ефект на невена се дължи на съдържащите се в него ценни активни вещества, като етерични масла, флавоноиди и каротеноиди, които могат да имат противовъзпалителен и антибактериален ефект, като по този начин спират растежа на бактериите.

Био невен в нашите продукти

Възстановяващ крем за ръце lavera 4021457629220-toothpaste-kids-544x426