Persea Gratissima

lavera-organic-avocado

Био авокадо

Био авокадо – полезен плод с подхранващо масло за красота

Благодарение на високото съдържание на витамини и минерали, ярко зеления плод е един от ВИП-овете сред екзотичните плодове.  Затова той присъства в нашата натурална козметика! Авокадото подхранва кожата с ценни мазнини и я хидратира. Подходящо е за всяка част от тялото: при грижата за лице и тяло тя снабдява кожата с ценни хранителни вещества; в грижата за устните интензивно ги подхранва; а в костата ценните био екстракти от авокадо осигуряват допълнителна доза блясък и еластичност.

Състав/INCI: Persea Gratissima (авокадо) Fruit Extract,  Persea Gratissima (авокадо) Oil

Типични райони за отглеждане: Америка, Азия

Талант:  Естествен блясък за красива коса

Авокадо

Вечнозеленото дърво на авокадото първоначално идва от Централна и Южна Америка. Днес Съединените щати и Мексико са сред основните производители на авокадо. Плодовете в нашите супермаркети идват предимно от Израел, Испания или Южна Африка.

Маслото от авокадо, като масло от маслина и от морски зърнастец, е целулозно масло. То има благотворно влияние върху здравето на кожата: нежно към кожата, с отлична поносимост и се абсорбира добре.

Авокадото предпазва от загуба на хидратация и затова е подходящо за суха и чувствителна кожа. Маслото и има овлажняващо действие и изглажда малките несъвършенства.

Био масло от авокадо в нашите продукти

В някои от продуктите в серията за коса lavera, внимателно балансираните съставки с екстракт от био авокадо имат богато подхранващо действие за красива и еластична коса.