Macadamia Ternifolia

био макадамия

Био макадамия

Био масло от макадамия – разкрасяващо масло в дълбочина

В родната си Австралия ценното масло от макадамия е използвано от аборигените като добавка в храната и грижа за кожата. Дървото макадамия обича тропическия, топъл климат в Австралия и е много взискателно. Ограничената площ на отглеждане и трудоемкото бране правят ядките от макадамия най-скъпите в света. Отличната абсорбираща способност и високо съдържание на мазнини превръщат маслото от макадамия в популярно козметично масло, без което натурална козметика lavera естествено не може.

Състав/INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil

Типични райони за отглеждане: Австралия

Талант:  Защитава и се грижи за сухата кожа и коса

Кралицата на ядките

Дървото на ядката макадамия е родом от тропическите гори на Куинсланд, но днес се култивира и в Нова Зеландия, Южна Африка, Африка, Коста Рика и Гватемала. Вечнозеленото дърво може да достигне до 15 м височина и ражда кестеняви плодове. Едно дърво от макадамия започва да дава плодове едва след 10 години. На пръв поглед реколтата им се оказва съвсем проста – узрелите плодове, в които са скрити ценните семена, просто падат от дървото и след това се събират от помощниците на реколтата. Но това не е всичко. Необходимо е време и търпение, за да стигнете до сърцевината, тоест до вкусната ядка от макадамия. Черупката на ядката от макадамия е толкова твърда, че трябва да се изсушава дълго време, преди да се напука и стане пореста. Само тогава може да се разкрие ядката.

Истинско съкровище: висококачествено био масло от макадамия

Натурална козметика lavera използва силата на тази специална ядка за естествена грижа за красотата. Финото светло жълто масло, което се получава чрез нежно студено пресоване и е от особено значение за грижата за кожата.

Лесно се разнася върху кожата и бързо се абсорбира поради високото си съдържание на палмитолеинова киселина. Маслото от макадамия съдържа важни хранителни вещества като витамин В, калций, желязо и фосфор.

В избрани натурални продукти lavera се използва като носещо масло за други ценни растителни съставки.

Био масло от макадамия в нашите продукти

Грижа за косата lavera: В допълнение към био киноа, био маслото от макадамия подхранва силно увредената коса от корените до върховете. Има възстановяващ ефект и осигурава интензивна грижа. Expert repair & deep care шампоан за увредена коса Expert repair & deep care балсам за увредена коса

 

 

 

Автобронзанти lavera: Благодарение на био маслото от макадамия в автобронзантите lavera те се разнасят лесно върху кожата. Уникалният им натурален състав lavera с био слънчоглед и био макадамия осигурява естествен тен и дълготрайна хидратация. Banner_lavera_sun_bronze_648x648pxl

 

Други продукти с ценно масло от макадамия:

дълготрайна защита за сухи и напукани ръце BASIS SENSITIV КРЕМ ЗА КРАКА