Chamomilla recutita (matricaria) flower extract

Био лайкаБио лайка – цвете всяващо спойствие

Никоя друга билка не може да се похвали с такава слава като лайката. Като кралица на лечебните цветя, от древни времена се използва за осигуряване на успокояваща грижа за стресираната кожа. В нашите сертифицирани натурални продукти, на благоприятното й действие може да се зарадвате в избрани продукти за грижа за тялото и зъбите, поддържащи здрава, млада кожа и здрава устна флора.

 

INCI: Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract

Типични райони за отглеждане: Европа, Северна Африка, Западна Азия, Северна Америка, Австралия

Талант:  Успокоява и защитава кожата

 

Лечебна билка

В природната медицина лайката е една от най-често използваните билки с история, датираща от хиляди години. Тя принадлежи към семейство маргаритки и расте в Европа, Африка и Америка на угар, край пътища и на зърнени полета. Непретенциозно растение, което може да достигне до максимална височина от 60 см и да цъфти от май до юни. Кой не разпознава наситеният аромат на лайка? Популярният сладък ароматен аромат идва от цветовете, листата и стъблото.

Най-добрият приятел на чувствителната кожа

Лайката като най-добър приятел при стрес успокоява кожата и й дава нова сила.

Висококачествените екстракти, получени от цветовете, съдържат истинско богатство от енергийни етерични масла (особено известния бисаболол), флавоноиди, слуз и кумарини. Био екстрактът от лайка може да има противовъзпалителен, успокояващ и лечебен ефект върху кожата.

БИО ЛАЙКА В НАШИТЕ ПРОДУКТИ

При грижата за ръце lavera висококачествените екстракти от лайка се комбинират с други благоприятни за кожата съставки с успокояващо действие и грижа за стресираната кожа. Формулите на тези подхранващи продукти са идеално адаптирани към нуждите на сухата и загрубяла кожа.

Нежна грижа за зъбите с био лайка: в света на денталната грижа lavera, висококачествените екстракти от лайка се комбинират с допълнителни съставки, за да облекчат орални възпаления в устата и венците.