Mentha Piperita

био ментаБио мента – чиста кожа? Звучи добре!

Растение, което ни дарява свежест и чиста кожа! Ментата е билка с много полезни ползи. Като важен компонент в някои продукти за грижа за лицето на lavera, тя е идеална при мазна и проблемна кожа. Благодарение на нейното почистващото и охлаждащо действие, ментата осигурява истинска свежест.

Състав/INCI: Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract – екстракт от листата на мента

Типични райони за отглеждане: Европа, Северна и Южна Америка

Талант:  Освежава кожата и избистря тена

Билка със свеж аромат

Ментата е тревисто и издръжливо растение с височина до 1 метър и принадлежи към семейство мента. Расте в европейските страни, както и в Северна и Южна Америка. Високото съдържание на ментол осигурява наситен и свеж аромат. Различните видове дива мента са били използвани за лечение от древни времена. Поради антибактериалното и противовъзпалителеното й действие се използва в натуропатията за борба със стомашно-чревни оплаквания и при настинка.

Охлаждаща грижа при замърсена кожа

Екстрактът от мента се получава от листата и издънките на растението. Основните му компоненти са етерични масла (включително ментол), тритерпени (вторични растителни вещества) и флавоноиди.

Етеричното масло от мента има антимикробно и охлаждащо действие върху кожата.

Био ментата в нашите продукти:

Естествена красива грижа с натурална козметика lavera  

4021457639601-Pure-Beauty-3in1-Wash-Scrub-Mask 4021457641581-Pure-Beauty-Purifying-Facial-Tonic 4021457639571-Pure-Beauty-Pore-Refining-Moisturizing-Fluid-box-cream 4021457639540-Pure-Beauty-Anti-Spot-Gel