Ceramide NP

Растителни серамиди – ангел хранител за зрялата кожа

Серамидите са липиди, които се намират в роговия слой на кожата. Те играят важна роля за здравето на кожата, защото те са защитния материал в бариерата на кожата. В уникалната композиция с активни съставки на lavera за зряла кожа, ние използваме серамиди на растителна основа за повече хидратация и защита на кожата. Научете повече за този чудесен партньор в сертифицираната серия за лице на lavera.

 

Състав/INCI: Ceramide NP

Талант:  Хидратира и защитава кожната бариера

 

Серамиди – градивните елементи на защитната бариера на кожата

Крепят заедно това, което трябва да бъде заедно: Подобно на „циментиращ материал“ между мъртвите кожни клетки, серамидите формират съществена роля в роговия слой, който защитава кожата от изсъхване. Най-важната им работа е да поддържат способността на кожата да задържа влага. По този начин предоставят значителна защита срещу дехидратация и бръчки получени в следствие на изсушаване. Ние изполваме натуралния начин: Серамидите на растителна основа в натурална козметика lavera се извлича с биотехнологии с помощта на дрождите и тяхната структура точно кореспондираща с тази на човешката кожа.

 

Защита и грижа за зрялата кожа

Растителните серамиди са истински герои в защитата на кожата: Те могат да заздравят структурата на клетките, задържат важната влага в кожата и по този начин подпомагат естествената й защитана функция. Заедно с други растителни био съставки, те могат да изгладят структурата на кожата и подобрят издръжливостта и еластичността й. И един положителен страничен ефект: подсилената защитна бариера на кожата, че по-малко бактерии и вируси могат да успеят да я пробият.

Зрялата кожа се нуждае от специална грижа и заздравяване на защитната бариера, защото естественото образуване на серамиди от организма намалява и намалява с течение на времето. Запас от ценни мазнини в кремът за лице е много важен за хидрация и защита на кожата ви. В допълнение, серамидите предотваряват трансепидермичната дехидратация, която – наред с други фактори – може да доведе до нежелано образуване на първи бръчки.