Cymbopogon Flexuosus Herb Extract

лимонова треваБио лимонова трева – свежа енергия за косата и тялото

Свеж поздрав от Далечния изток: нека нашия екстракт от лимонена трева изпрати сетивата ви на пътешествие! Този свеж, цитрусов аромат ще подобри настроението ви за нула време. Знаете ли, че в азиатската кухня лимонената трева е популярна подправка, която придава фин свеж аромат на много рибни, месни и зеленчукови ястия. Тази ободряваща трева може да се намери и в сертифицираните натурални продукти на lavera: екстрактите от био лимонена трева осигуряват допълнителна свежест в избраните почистващи продукти и в грижата за кожата.

 

INCI: Cymbopogon Flexuosus Herb Extract

Типични райони за отглеждане: Азия

Талант: ободряваща свежест за тялото и сетивата

 

Здрава трева с пикантен цитрусов аромат

Разбира се, името на това растение може да бъде донякъде подвеждащо, тъй като лимонената трева всъщност не принадлежи към семейството на цитрусовите плодове, а към семейството на сладките треви (Poaceae). Ароматът, наподобяващ цитрусови плодове, даващ на тази трева името си, се усеща, когато тревите се смачкат. Тревата е много здрава и остра, подобна на тръстика, може да достигне до 1,5 м височина. Чувства се отлично при топли, тропически температури и богата на хранителни вещества, рохкава почва. Светло оцветените стъбла на листата съдържат най-високата концентрация на ценните етерични масла, които придават на тревата свеж, цитрусов аромат.

Растение създаващо добро усещане

В Азия лимоновата трева се отглежда във всяка градина, колкото и малка да е, защото тя просто е част от ежедневието – като подправка и като лечебно растение. И не е чудно, защото свежият му аромат и дългата традиция в употребата му като билка доказват, че популярността му е оправдана.

Благодарение на етеричните си масла лимонената трева може да има успокояващ, дезодориращ и укрепващ нервите ефект.

 

БИО ЛИМОНОВА ТРЕВА В НАШИТЕ ПРОДУКТИ

Био екстрактът от лимонова трева осигурява свеж цитрусов аромат в избрани продукти lavera.

lavera течен сапун био лайм
24 часова защита

24 часова защита