lavera подкрепя защитата на климата

lavera подкрепя защитата на климата

Опаковката на нашия серум lavera Hydro Effect е произведена по незасягаща климата начин

Серумът Hydro Effect има иновативна формула с дълготраен ефект и грижа. Дори с опаковката на продукта сме отговорни към устойчивост. Затова опаковката на серумът lavera Hydro Effect  е климатично неутрална.

При производство на опаковката се отделя CO2. lavera компенсира това замърсяване като подкрепя един от устойчивите проекти на екологичната организация Climate Partner.

Допълнително спестяване

В допълнение lavera внимателно подбира опаковачните материали и се стреми да прави производствените процеси по-лесни и по-устойчиви като намалява употребата на хартия и използва студено фолиране вместо горещо.

През 2017 подкрепихме следния проект климатичен проект: Преработване на водата в Кения

Проектът на The Climate Partner – “Water Treatment”, подкрепен от нас, е посветен на предоставянето на чиста питейна вода до домакинствата в отдалечените заселени части на Кения чрез предоставянето на водни филтри. Традиционно, водата в Кения се вари на огън на дърва. От своя страна водните филтри не се нуждаят от електричество или други ресурси. Проектът подобрява преработката на водата. Подобрява достъпа до чиста питейна вода и намалява изгарянето на дървета, което води до значително намаляване на водородните емисии.

Заразената вода увеличава рисковете за здравето. Според СЗО, дизентерията е третата най-честа причина за смърт сред децата и възрастните в Кения. Този проект подобрява общественото здраве като гарантира достъпа до чиста питейна вода..

Допълнителни положителни ползи от защитаващия клиата проект:

  • Намалява обезлесяването чрез намаляване на търсенето на дървета за огрев
  • Осигуряване на работа за хиляди кенийци в дистрибуцията, и стотици работни места в годишната инспекция, образование и поддръжка.
  • Подобряване на домашния въздух
  • Свеждане до минимум на отсъствията от училище

Серум HYDRO EFFECT  

Интензивната хидратация и защитата от вредните околни влияния е необходимо условие за свежа и сияйна кожа. С леката си консистенция, висококонцентрираният серум попива бързо и видимо изглажда кожата. Веган формулата с натурална хиалуронова киселина, био алое вера и хидратиратиращи биозахариди възстановява водните резервоарни депа на кожата.

Био водорасли
Водораслите имат защитен ефект върху кожата и противовъзпалително действие, затова в козметиката се използват като “защитаващ кожата агент”. Съдържащите се във водораслите протеини вливат енергия в клетките на кожата и ги защитават от изсушаване. Витамините активират защитните механизми на кожата, борят се със свободните радикали и действат като комплекс против стареене. Кафявите водорасли /фукус/ растат на скалистите крайбрежия на Европа, те са диво растящи и се събират на ръка.

Натурална хиалуронова киселина
Благодарение на способността си да се свързва с водата, хиалуроновата киселина е жизненоважен компонент в тази хидратираща рецепта. Изглажда кожата от вътре. Ценните водни депа са пълни, съедителната тъкан е засилена, еластичостта на кожата е подобрена и дълбочината на бръчките е намалена.