Дневна и нощна грижа: Разликата

24-stunden-gesichtspflegeroutine-6c7e6Притежавате ли тубички и бурканчета от различни кремове за през деня и през нощта? Питали ли сте се дали един единствен крем не би бил достатъчен?

В действителност нашето тяло и в частност кожата ни има свой собствен биоритъм. Затова нуждите на нашата кожа през деня и през нощта са напълно различни: През деня кожата ни трябва да бъде защитена от вредните влияния на околната среда като стрес, UV лъчи, прах, резки промени на температурите, грим,вятър и др. Нощта е времето кожата да се възстанови от стреса през деня.

За да изглежда кожата ни свежа и сияйна през деня, дневната грижа трябва освен да защитава и да осигурява интензивна хидратация, да ревитализира, да регулира излишния себум и да създава красив здрав вид. По време на сън, обаче, клетките на кожата се регенерират и тялото се възсатновява. Затова терминът “разкрасяващия сън” е толкова точен. Кръвообръщението е по интензивно през нощта и затова подхранващите съставки могат по-лесно да се абсорбират от кожата. Кожата има време да се възстанови от стреса през деня, а подхранващия нощен крем помага да презаредите батериите си за следващия ден.

 

24-stunden-gesichtspflegeroutine-7588eПодходящата грижа за лицето

Защото нуждите на кожата са напълно различни през деня и през нощта и грижата трябва да е различна.

Когато вземете крем от различните бурканчета ясно се вижда и различната им консистенция. Нощната грижа е по-богата и по-интензивна от дневната и създава лек слой върху кожата, който ускорява възстановяването на кожата. От друга страна дневният крем попива бързо, което е добре, защото никой не иска лъщяща кожа през деня. Мазната консистенция образува слой върху кожата, който през деня може да е неприятен и дори отблъскваш. Ако след дневната грижа нанасяте фон дьо тен, той не трябва да съдържа лубриканти, защото ще доведе до запушване на порите, пъпки и черни точки.

24-stunden-gesichtspflegeroutine-ab47a24-stunden-gesichtspflegeroutine-9fefc