NATRUE

NATRUE класифицира козметичните продукти като натурални или като био

NATRUE класифицира козметичните продукти като натурални или като био

NATRUE класифицира козметичните продукти като натурални или като био. В печата “NATRUE label“ са групирани три различни качествени оценки на натуралната козметика.

За всеки клас (т.е. за различните продуктови групи и формули) са посочени точните минимални стандарти по отношение на натуралните съставки; максимално допустимия процент на близките до природата съставки; определя изискванията към съдържанието на био съставките.

extern-lowww.natrue.org

1во ниво: Натурална козматика

Първото ниво според NATRUE – натурална козметика – определя качеството на нивото на натуралност  – основата на всички сертифицирани продукти по NATRUE. Това ниво дефинира кои съставки са разрешени и как могат да бъдат обработвани. Уточнява минималния процент на съдържащите се натурални компоненти, както и максимално допустимите нива на близките до природата съставки за продуктовата група.

2ро ниво: Натурална козметика с био съставки

70% от съдържанието на всяка от натуралните съставки трябва да е от контролирано био производство и /или от растящи в диво състояние растения от биологично чисти райони според EC Eco Regulation. Въпреки развиващите се научни изследвания и разработки, в тази сфера не всички продуктови групи покриват тези качествени изисквания – например шампоаните.

3то ниво: Био козметика

3то ниво – био козметика – поставя най-стриктните изисквания. Поне 95% от съдържанието на всяка от натуралните съставки трябва да е от контролирано био производство и /или от растящи в диво състояние растения от биологично чисти райони според EC Eco Regulation.